Slujba de înmormântare s-a ținut la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel.
Decedat la venerabila vârstă de 108 ani, Constantin Năstase, erou de război, a fost avansat de la gradul de general de brigadă (cu o stea) la cel de general maior (cu 2 stele) în anul 2022.
Un detașament din cadrul Batalionului 49 Apărare CBRN Pitești a prezentat onorurile militare.
Familia, oameni care l-au admirat, pur și simplu, sau care au interacționat cu Constantin Năstase pe parcursul prodigioasei vieți, membrii administrației locale a Mioveniului și din Argeș, au participat la procesiunea de înmormântare.
Patriot desăvârșit, Constantin Năstase a rămas conectat la evoluția și evenimentele societății românești, criticând de multe ori politicienii care simulează patriotismul și contribuie, mai degrabă, la degradarea societății românești și a sentimentului național.
Constantin Năstase a urmărit cu același interes și evenimentele internaționale care, cum ar fi războiul declanșat de invazia Rusiei în Ucraina și, bazat pe experiența directă din al doilea război mondial, a avut următoarea remarcă despre cele două țări:
A absolvit Școala Normală „Carol I” din Câmpulung Muscel. În 1938, Constantin Năstase a primit diploma de învățător în Pitești.
A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, pe Frontul de Răsărit, din iunie 1941 până în 1944. Ca ofițer de rezervă al Armatei Române, a participat în cadrul Regimentului 19 Infanterie Caracal la Bătălia de la Odesa (1941) și la Bătălia de la Stalingrad (1942-43). A scăpat cu viață de la Stalingrad și a mărșăluit mii de kilometri prin stepa din Rusia, la temperaturi de -40° C. După 75 de zile de marș a ajuns în România unde a fost internat de urgență la Spitalul Militar din Craiova.
După absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București, a devenit profesor de matematică și fizică. În 1977, ca titular al catedrei la Școala Racovița, s-a pensionat.
Începând cu 12 septembrie 1970, prin grija și eforturile depuse de Constantin Năstase, Cula Racovița găzduiește Muzeul Etnografic din Mioveni, acesta fiind amenajat pe următoarea structură: îndeletniciri, obiecte de artă, port popular, ceramică, elemente de artă populară, arme, mărturii religioase, unelte de tâmplărie și dogărie, toate secțiile însumând peste 800 de obiecte și exponate.