Mesaj Ro-Alert: Un urs a fost văzut în zona turistică Valea Avrigului

Mesaj Ro-Alert: Un urs a fost văzut în zona turistică Valea Avrigului
📅 2024-09-16

Autoritățile din Sibiu au emis sâmbătă, 7 septembrie, un mesaj Ro-Alert, după ce un urs a fost văzut pe raza orașului Avrig, în zona turistică Valea Avrigului, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu. 

Animalul sălbatic a fost văzut pe raza localităţii Avrig. Foto: Arhivă

În jurul orei 11.50, pe numărul unic de urgenţă 112 a fost semnalată prezenţa unui urs pe raza localităţii Avrig, pe Valea Avrigului (zona cabana Rustica). La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD pentru a asigura măsurile din competenţele ISU Sibiu. De asemenea a fost transmis mesaj RO-Alert pentru locuitorii de pe raza localităţii cu privire la prezenţa animalului în localitate", a transmis ISU Sibiu, conform Agerpres.

 Amintim faptul că un bărbat de 28 de ani din localitatea maramureșeană Ieud a fost rănit marți, 3 septembrie, de o ursoaică, în zona „Piciorul Piercii”, în timp ce își căuta un animal rătăcit din gospodăria sa.

  „Apelul venit prin 112 de la un aparţinător a solicitat ajutor de urgenţă pentru un tânăr din Ieud, aflat în pădure care căutându-şi un animal rătăcit ar fi fost surprins de o ursoaică cu pui şi care ulterior l-a atacat, rănindu-l. (...) Tânărul de 28 ani a fost găsit cu răni, care însă nu îi pun în pericol viaţa. I-a fost acordat primul ajutor de către echipele de salvatori şi va fi coborât până în locul în care autospeciala SMURD a avut acces, de unde va fi preluat şi transportat la unitatea medicală pentru investigaţii şi tratament", a spus Dan Benga, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont - Maramureş. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri adevarul

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..