Nor de fum negru deasupra unui fost mare combinat. Incendiu violent pe vechea platformă siderurgică din Hunedoara

Nor de fum negru deasupra unui fost mare combinat. Incendiu violent pe vechea platformă siderurgică din Hunedoara
📅 2024-09-16

Flăcările au cuprins din nou, violent, terenurile virane de pe fosta platformă siderurgică din Hunedoara. Sunt locurile în care uscăciunile acoperă ruinele combinatului, iar localnicii au adus ilegal tone de gunoaie.

Incendiu în Hunedoara. Foto: ISU Hunedoara, Adevărul

Un nor de fum negru s-a ridicat deasupra terenurilor virane de pe vechiul teritoriu al combinatului siderurgic din Hunedoara, în urma unui incendiu care s-a extins rapid, sâmbătă 7 septembrie (video - ISU Hunedoara).

„Pompierii militari ai Detașamentului Hunedoara au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs pe fosta platformă a Combinatului siderurgic din Hunedoara, în zona satului Răcăștia. Flăcările au cuprins aproximativ 10 hectare de teren, iar vântul a favorizat extinderea incendiului și a îngreunat misiunea pompierilor. În urma intervenției echipajelor de stingere incendiul a fost localizat și apoi lichidat evitându-se astfel extinderea acestuia”, a informat Roxana Mateuț, purtătoare de cuvânt la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului urmează să fie stabilită, a precizat reprezentanta ISU Hunedoara.

Zona unde s-a produs incendiu (video) era ocupată până în anii 2000 de numeroase construcții și instalații din Combinatul siderurgic Hunedoara.

Clădirile au fost demolate, iar peste fundațiile și dărâmăturile abandonate s-a întins vegetația. Însă localnici și-au făcut un obicei în a arunca deșeuri în aceste locuri.

Pericole pe terenurile virane din urma fostului combinat

S-au strâns, cu timpul, tone de gunoaie menajere, de electrocasnice, mobilier și resturi de la mașini și diverse alte lucruri de care localnicii din Răcăștia și Hunedoara nu au mai avut nevoie. În același loc, au rămas și câteva gropi și bălți acoperite cu uleiuri, carburanți și alte substanțe toxice și inflamabile, provenite din vechile secții ale uzinelor cocso-chimice din combinat.

Incendii care au produs pagube și au ridicat nori negri de fum deasupra zonei de la marginea Hunedoarei au avut loc și în anii trecuți, pe vechea platformă siderurgică din Hunedoara.

În 2019, mai multe incendii de vegetaţie uscată izbucnite pe vechea platformă industrială din Hunedoara au dus la poluarea municipiului şi au făcut ca aerul să fie greu respirabil în mai multe zone.

Incendiu la fosta școală de ucenici. Foto: Daniel Guță ADEVĂRUL

În vara anului 2020, un alt incendiu a cuprins și mistuit etajul superior și acoperișul clădirii istorice a fostei Școli de Ucenici a Uzinelor de Fier din Hunedoara. Clădirea de epocă, abandonată de mai mulți ani (video) a rămas și în prezent în stare de ruină.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri adevarul

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..