Generația Z pare să aibă o mulțime de probleme și de ciudățenii, după cum arată unele studii, dar unul dintre ele le întrece pe toate. Presa americană vorbește despre o cercetare care relevă un aspect nebănuit.
Imagine ilustrativă. FOTO Pixabay
Generația Z, care definește persoanele născute la sfârșitul anilor ‘90 și începutul anilor 2000, pare să aibă o problemă majoră atunci când vine vorba despre folosirea toaletei la locul de muncă. Potrivit unui studiu recent, unul din trei tineri se teme să folosească baia de la birou.
Peste 1.000 de persoane au fost chestionate în urma unei cercetări realizate la comanda furnizorului de instalații sanitare și mobilier pentru baie QS Supplies, potrivit nypost.com. Studiul a urmărit să afle obiceiurile angajaților când vine vorba despre utilizarea toaletei la locul de muncă și a calculat impactul pauzelor pentru mers la baie asupra productivității companiei.
S-a descoperit astfel că foarte mulți dintre cei care lucrează la birou sunt reticenți în a folosi toaleta comună de la locul de muncă. Potrivit studiului, unul din 12 angajați nu “și-a făcut nevoile” niciodată la toaleta de la serviciu, în vreme ce 34% dintre angajați se tem să folosească aceste facilități.
Mai mult, aproape unul din cinci angajați – aproximativ 19% – refuză categoric să meargă la baie la locul lor de muncă, în timp ce unul din patru alege “să se țină” până ajunge acasă.
11% dintre angajații din generația Z susțin că nu au făcut niciodată “treaba mare” la locul de muncă, în timp ce 36% susțin că le este frică să facă acest lucru.
Există, de asemenea, o disparitate de gen în ceea ce privește utilizarea toaletei de la birou. Aproape jumătate dintre femei evită să își facă nevoile la baia de la muncă (48%), comparativ cu doar 19% dintre bărbați care susțin acest lucru.
În ceea ce privește motivele pentru care angajații sunt atât de reticenți în privința utilizării wc-ului comun, lipsa de intimitate a fost cea mai mare îngrijorare în rândul angajaților (59%), urmată de jena față de miros (57%) și apoi de îngrijorările legate de zgomot (47%).
Mulți angajați au declarat că abținerea de la a merge la toaletă le-a creat diverse probleme de sănătate, între care disconfort abdominal, stres crescut și chiar constipație.
În ciuda numărului mare de oameni care refuză să folosească toaleta, firmele susțin că se pierd o mulțime de bani din cauza pauzelor de mers la baie ale personalului. Potrivit aceluiași studiu, companiile au arătat că pierd anual câte 2.833 de dolari per angajat din cauza pauzelor pe care aceștia le iau pentru a merge la toaletă în timpul programului de lucru. Unul din cinci angajați folosește adesea scuza cu “pauza de mers la baie” pentru a-și face siesta.