Judecătoare suspendată din funcție în urma acuzațiilor de homofobie și rasism. „Sunt un rasist nou”

Judecătoare suspendată din funcție în urma acuzațiilor de homofobie și rasism. „Sunt un rasist nou”
📅 2024-09-16

O judecătoare dintr-o suburbie a orașului Detroit a fost suspendată după ce un oficial al instanței a predat înregistrări în care aceasta făcea insulte homofobe și se referea la persoanele de culoare ca fiind leneșe.

Judecătoare, suspendată în urma unor acuzații de rasism și homofobie FOTO Arhivă

Judecătoarea Kathleen Ryan, de la tribunalul de succesiuni din comitatul Oakland, a fost înlăturată din funcție pe 27 august pentru comportament inadecvat nespecificat. Acum, administratorul instanței a decis să iasă în față și a declarat că el a fost cel care a semnalat aceste fapte, înregistrând în secret convorbirile lor telefonice, potrivit The Guardian.

Vreau doar să fac ceea ce este corect... Vreau să-mi păstrez slujba și să o fac în liniște”, a spus Edward Hutton pentru WXYZ-TV. „Și vreau ca oamenii din comitatul Oakland care vin în instanță să primească o judecată corectă, să-și aibă ziua în instanță și să aibă parte de un judecător imparțial.”

Judecătoarea nu a vorbit cu postul de televiziune, dar avocații săi, Gerald Gleeson și Thomas Cranmer, au declarat: „Așteptăm cu nerăbdare să dovedim nevinovăția judecătoarei Ryan în forumul potrivit.”

Judecătorii de succesiuni din Michigan se ocupă de testamente, moșteniri, tutelă și cazuri ce implică legile de sănătate mintală ale statului.

În înregistrările telefonice, Ryan folosește un termen homofob pentru a-l descrie pe David Coulter, cel mai înalt oficial ales din comitat, care este gay. Ea se referă, de asemenea, la persoanele de culoare din SUA ca fiind leneșe.

„Nu sunt rasistă sistemic. Sunt un rasist nou”, a spus Ryan, care a fost aleasă pentru prima dată în 2010.

Este legal să înregistrezi convorbiri telefonice în Michigan dacă una dintre părți își dă consimțământul. În acest caz, Hutton a fost cel care și-a dat consimțământul, spunând că Ryan l-a sunat la serviciu și după orele de program timp de ani de zile.

Hutton a spus că a trimis înregistrările în august lui Coulter, Elizabeth Clement, președinta Curții Supreme de Justiție din Michigan, și altor oficiali. Judecătoarea șefă a tribunalului de succesiuni, Linda Hallmark, a suspendat-o pe Ryan, cu plată, în timp ce este investigată de comisia de disciplină judiciară din Michigan.

Tatăl lui Ryan, James Ryan, a fost judecător la nivel de stat și federal. Un frate, Daniel Ryan, a fost și el judecător.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri adevarul

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..