Amenințări teroriste în timpul vizitei Papei Francisc în Indonezia. Șapte persoane au fost arestate

Amenințări teroriste în timpul vizitei Papei Francisc în Indonezia. Șapte persoane au fost arestate
📅 2024-09-16

Indonezia a arestat șapte persoane pentru „amenințări teroriste” online împotriva Papei Francisc în timpul vizitei sale în cea mai populată țară musulmană din lume săptămâna aceasta, a anunțat poliția indoneziană. 

Papa Francisc a primit amenințări teroriste în online în timpul vizitei în Indonezia FOTO Arhivă

Pontiful în vârstă de 87 de ani a vizitat țara cu cea mai mare economie din Asia de Sud-Est în cadrul unui turneu dificil în Asia-Pacific, unde a livrat un mesaj de unitate religioasă pentru a combate extremismul și intoleranța, potrivit Channel NewsAsia.

Suspecții au fost arestați în orașe din jurul capitalei Jakarta și din provinciile West Sumatra și Bangka Belitung, a spus purtătorul de cuvânt al unității de combatere a terorismului din Indonezia, Densus 88, Aswin Siregar. 

Aceștia sunt acuzați că au postat mesaje și imagini online care amenințau cu atacuri cu bombă la întâlnirile publice ale Papei din Jakarta. 

„Densus 88 a luat măsuri legale împotriva a șapte indivizi ... care au făcut amenințări sub formă de propagandă sau amenințări teroriste prin intermediul rețelelor sociale ca răspuns la sosirea papei”, a declarat Aswin.

„A fost și o amenințare de a incendia locațiile”, a adăugat el. Programul său a inclus vizite la cea mai mare moschee din Asia de Sud-Est, catedrala din Jakarta, palatul prezidențial și stadionul național de fotbal. 

Convingerile suspecților nu au fost dezvăluite de autorități, dar Indonezia se confruntă de mult timp cu militanții islamiști. 

Atacurile cu bombă din insula de vacanță Bali în 2002 au ucis 202 persoane și au fost cele mai mortale atacuri din istoria țării. 

Securitatea a fost întărită pentru vizita papei, cu drumurile din jurul locațiilor cheie unde este programat să viziteze fiind deviate sau închise. 

O forță de securitate de aproximativ 4.000 de persoane, inclusiv lunetiști, soldați, polițiști și echipa sa de securitate, l-au protejat înainte de a pleca pentru restul călătoriei sale în Papua Noua Guinee, Timorul de Est și Singapore.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri adevarul

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..