Orașul european unde oamenilor le este frică să iasă din casă din cauza găștilor sângeroase. O adevărată capitală a infracțiunilor

Orașul european unde oamenilor le este frică să iasă din casă din cauza găștilor sângeroase. O adevărată capitală a infr
📅 2024-09-16

A vrut să scape de Afganistanul sfâșiat de război, însă a ajuns să urască și locul în care a decis să o ia de la capăt. În urmă cu patru ani, adolescentul Zabibollah Jaji a ajuns în Marea Britanie cu speranțe. El voia o viață nouă și mai sigură, însă ceea ce nu știa el și familia sa era că orașul Conventry nu este locul potrivit. 

Peste 5.700 de infracțiuni s-au înregistrat în 2022 în Coventry. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Suntem recunoscători pentru un nou început, dar ne pare rău că este în Coventry. Există prea multă infracționalitate, multe bande amenințătoare și bătăi peste tot. 

Regatul Unit este mai sigur decât Afganistanul, desigur, dar locul în care trăim și muncim este uneori foarte nesigur. Este înfricoșător.  

 Îmi place Marea Britanie, dar nu-mi place Coventry. Îl urăsc!”, a spus Jaji, în vârstă de 18 ani, conform Daily Mail. 

Jaji trăiește în faimoasa zonă Hillfields a orașului. Deși a spus că sunt „norocoși” pentru că el și familia sa au o casă, acesta a precizat că „criminalitatea strică totul”. 

Suntem norocoși că avem o casă frumoasă și un magazin mare în care să lucrăm, dar criminalitatea strică totul, iar lucrurile s-au înrăutățit de când ne-am mutat aici acum patru ani. Există atât de multă violență”. 

În comunitatea aflată la mică distanță de centrul orașului locuiesc mulți solicitanți de azil, familii nevoiașe și rezidenți cu probleme. Aceasta găzduiește, de asemenea, un centru de reabilitare pentru persoanele dependente de droguri și alcool. 

Potrivit cifrelor făcute publice anul trecut de statisticienii Numbeo, orașul s-a clasat pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește rata criminalității - devansând Napoli, capitala mafiei italiene, conform The Sun. 

De curând, poliția a publicat imagini terifiante surprinse de camerele de supraveghere cu opt tineri neînfricați care mânuiau cuțite în timp ce vânau un băiat de 19 ani în centrul orașului.   

În octombrie anul trecut, bătăușii violenți și-au atacat victima, provocându-i mai multe răni prin înjunghiere. 

Totuși, motivul din spatele atacului „sălbatic” este necunoscut, relatează CoventryLive. Din fericire, băiatul a scăpat cu viață din acest incident violent, iar cei opt agresori au fost condamnați la peste 75 de ani de închisoare, în total, la Warwick Crown Court. 

„Un lucru care face parte din viața de zi cu zi”

Anton Noble, fost membru al unei găști, a spus pentru sursa citată că infracționalitatea este „mult mai gravă” decât pe vremea când a fost implicat în luptele pentru teritorii de la vârsta de 13 ani până la 21 de ani. 

Coventry ca oraș, când eram mai tânăr, era mai unit, chiar dacă era bine sau rău. O mulțime de oameni obișnuiau să fie împreună și membrii comunității obișnuiau să aibă grijă unii de alții”, a spus Noble. 

Erau multe infracțiuni în Coventry, dar multe lucruri nu erau anunțate. Mulți dintre membrii bandelor obișnuiau să se comporte ca poliția. Așa că mulți dintre membrii bandelor erau cei care rezolvau problemele, astfel încât poliția să nu fie nevoită să vină. 

Lucrurile s-au schimbat acum, bandele au divizat comunitățile și le-au speriat și nu mai pot nici măcar să vorbească atunci când ceva nu merge bine. 

Acum, vecinii nu mai au grijă unii de alții. Dacă li se sparge casa, nu vor să spună nimic pentru că sunt prea speriați de consecințe dacă deschid gura la poliție. 

Rata mai ridicată a criminalității în Coventry a devenit o parte normală a societății - este un lucru care face parte din viața de zi cu zi. Oamenii spun doar «este doar Coventry, sunt doar copii». Nu este așa. Nu este normal, dar oamenii se conformează ca și cum ar fi normal”, a declarat Noble, în vârstă de 33 de ani, care conduce organizația caritabilă Guiding Young Minds (GYM) pentru copii. 

El a precizat că tinerii din ziua de azi au preluat „valori greșite”

 „Traficanți de droguri” și „bande”

Când sursa citată a vizitat Hillfields, organizația caritabilă CrimeStoppers lipise un anunț pe un stâlp de iluminat care îi îndemna pe localnici să îi contacteze: „Vorbiți despre infracțiuni. Dacă aveți informații despre infracțiuni, puteți rămâne 100% anonim”. 

Sub îndemnul public de a ajuta la îmbunătățirea și asigurarea siguranței „Hillfields-ului nostru”, a fost prins un buchet de flori învelit în celofan - probabil în memoria unei vieți pierdute în mod regretabil. 

Jaji, care lucrează la magazinul familiei, a declarat că cel mai bun mod de a combate infracțiunile este să încerci să le ignori. 

Adolescentul a mărturisit: „Încerc să uit lucrurile oribile care se întâmplă în jurul meu, dar nu este ușor”. El a fost martor la violențe pe străzi, dar, din fericire, nu a devenit o victimă. 

Patronul unui magazin de telefoane, Omar Ali, a povestit că a fost vizat de hoți de cel puțin patru ori în ultimii ani, iar „poliția nu a făcut absolut nimic”

Omar Ali, în vârstă de 40 de ani, originar din Kurdistan, care locuiește în Regatul Unit de 22 de ani, ultimii 15 ani în Coventry, a declarat: „Locul este plin de traficanți de droguri și de bande - ai putea ști că operează aici doar dacă locuiești sau lucrezi aici. Sunt foarte periculoși”. 

„Nu aș ieși niciodată noaptea, e destul de rău ziua”

Pe lângă infracțiuni, au existat și probleme cu mizeria: „Deseori sunt grămezi de gunoi pe drum, iar când trimit un e-mail consiliului pentru a mă plânge, nu primesc niciodată răspuns. 

Ei nu fac nimic, la fel cum poliția nu a făcut absolut nimic atunci când magazinul meu a fost spart”. 

Nu aș ieși niciodată noaptea, e destul de rău ziua. Rar vezi un polițist prin preajmă, așa că traficul de droguri, prostituția și golăniile se întâmplă în mod evident”, a spus o femeie de vârstă mijlocie. 

Dat fiind că, în 2022, Coventry a fost clasat pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește nivelul infracționalității - cu un total de 5.715 infracțiuni înregistrate în zonă, dintre care 1.954 de natură sexuală - poliția a promis o intervenție majoră. 

Un tânăr care plecase din oraș pentru a „scăpa de stilul de viață al bandelor” a fost ucis cu brutalitate de un grup care au acționat „ca leii asupra prăzii”, conform Nottingham Crown Court. 

Speriat, Bailey Atkinson, în vârstă de 21 de ani, care a fost prins într-o ambuscadă și atacat în mod repetat cu un cuțit, a mormăit „O să mor, spune-i mamei mele că o iubesc” în timp ce a sângerat până la moarte în urma ororii din Walsall, West Midlands, în ianuarie 2023. 

În total, șapte criminali au fost închiși pe viață în luna mai. 

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri adevarul

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..