Camelia Ciripan a obținut medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Paris

Camelia Ciripan a obținut medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Paris
📅 2024-09-16

Românca Camelia Ciripan a cucerit sâmbătă, 7 septembrie, medalia de bronz în proba de simplu feminin la para tenis de masă, la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce a pierdut în semifinale în fața ucrainencei Marina Litovcenko, cu scorul de 3-0 (11-5, 11-7, 11-5). 

Camelia Ciripan a fost numită sportiva anului 2022 în sportul paralimpic românesc. Foto: Facebook

Deşi Camelia a luptat din greu şi a reuşit să câştige 17 puncte, adversara sa a dominat meciul, cu un avantaj maxim de 7 puncte consecutive. Sportiva noastră a avut şi momente strălucite, reuşind să câştige 10 puncte pe propriul serviciu, însă nu a reuşit să egaleze ritmul impus de ucraineancă. Ceea ce este important cu adevărat este reușita Cameliei de a aduce medalia mult dorită, chiar de la prima sa participare la Jocurile Paralimpice", se arată în postarea făcută de Agenţia Naţională pentru Sport (ANS). 

Camelia Ciripan, numită sportiva anului 2022 în sportul paralimpic românesc, după medalia de bronz cucerită la Campionatele Mondiale de para tenis de masă din Spania, a fost cea care a purtat drapelul României la deschiderea Jocurilor Paralimpice de la Paris. 

Reușita româncei vine la o zi după ce Florin-Alexandru Bologa a obținut medalia de aur la judo pentru nevăzători, categoria 73 kg (J1), la Jocurile Paralimpice. El l-a învins în finală pe Iergali Șamei, prin ippon, conform Agerpres. 

România este reprezentată de șase sportivi la această ediție a Jocurilor Paralimpice: Florin-Alexandru Bologa și Daniel Vargoczki la judo, Eduard Novak și Theodor Matican la ciclism, Camelia Ciripan și Bobi Simion la tenis de masă.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri adevarul

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..