Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind testările antidrog. Mesajul către ministrul de Interne

Ciolacu anunță modificarea OUG 84 privind testările antidrog. Mesajul către ministrul de Interne
📅 2024-07-20

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, înaintea ședinței de Guvern, că se va modifica ordonanța de urgență cu privire la OUG 84, privind testarea anti-drog a șoferilor. Șeful Executivului a afirmat că speră ca ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ”să nu mai pună căruța înaintea cailor”.

Ciolacu: Vom monitoriza foarte atent problema testării antidrog Foto: INQUAM Photos Octav Ganea

Așa cum am anunțat modificăm ordonanța de urgență privind siguranța rutieră. Mă refer în special la suspendarea permisului de conducere până la finalizarea testelor antidrog în laboratoarele de medicină legală, dacă rezultatul nu vine maximum 72 de ore șoferii primesc carnetele înapoi”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Prim-ministrul a afirmat în acest sens că a cerut Ministerului de Interne să țină cont de observațiile societății civile „pentru că așa este firesc”. „Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să-i pedepsim pe români”, a adăugat Ciolacu.

Șeful Executivului a subliniat că măsurile luate pentru a preveni dramele cauzate de consumul de droguri la volan sunt foarte importante, „dar nu pot afecta drepturile și libertățile cetățenești”.

„Vom monitoriza foarte atent în continuare problema testării antidrog: doar așa putem preveni tragedii precum cea de la 2 Mai. Ministerele Sănătății și Afacerilor Interne vor prezenta lunar o analiză comună despre capacitatea de respectare a termenului de 72 de ore. Pregătim inclusiv norme privind recoltarea, depozitarea și transportul mostrelor în vederea testării antidrog, vor fi gata în 5 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență de azi”; a precizat prim-ministrul.

Premierul a mai spus cu privire la ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu că speră că „și-a învățat lecția și, în viitor, nu va mai pune căruța înaintea cailor”, adăugând că va ieși la briefing și va explica românilor modificările de astăzi.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, cu privire la permisele ridicate în urma controalelor antidrog că o soluție ar trebui să vină din partea ministerelor de Interne şi Justiţiei. Șeful executivului a explicat și în ce constă modificare pe care o va aduce joi OUG 84 antidrog.

Cred că e rostul Ministerului de Interne şi Ministerului Justiţiei să găsească o soluţie. Eu voi veni cu o modificare, aşa cum am anunţat-o, la Ordonanţă, ca în maximum 72 de ore să fie răspunsul dat de la IML şi în cazul în care statul român nu se încadrează, va restitui după această perioadă permisul, urmând, după analizele finale și după rezultat, să pună în aplicare legea. E un lucru corect”, a declarat Marcel Ciolacu.  

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri adevarul

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..