Continuand sa navigati acest site sunteti de acord cu folosirea cookies si acceptati termenii si conditiile sitului
Raluca Turcan și Marcel Boloș au semnat acordul pentru un proiect de 280 milioane de euro pentru restaurarea a 14 obiective culturale importante din România
Raluca Turcan. Foto: Facebook
„Misiune îndeplinită: Finanțarea pentru cel mai amplu proiect de investiții în cultură a fost semnată azi!”, a declarat Raluca Turcan, subliniind importanța acestei realizări pentru patrimoniul național. Proiectul „Temelii culturale” va sprijini reabilitarea a 14 obiective culturale de importanță națională, în scopul de a conserva patrimoniul și de a îmbunătăți accesul publicului la cultură.
Costul total net estimat al proiectului este de 280 milioane de euro, dintre care 140 milioane de euro reprezintă contribuţia României la proiect.
Printre cele 14 obiective incluse în acest proiect se numără unele dintre cele mai importante instituții culturale din România, printre care Opera Națională Română din Iași și București, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București și Muzeul Național „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
„'Temelii culturale' urmărește conservarea patrimoniului, îmbunătățirea accesului la cultură prin 14 obiective investiționale: Opera Națională Română din Iași și Opera Națională Română București, Muzeul Național de Istorie Naturală «Grigore Antipa» din Capitală, Muzeul Național «Constantin Brâncuși» din Târgu-Jiu, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, Muzeul Național de Artă Contemporană din București, Ateneul Român, Vila Reginei Maria de la Mamaia, Muzeul Național al Țăranului Român, situl arheologic Cucuteni al Complexului Național Muzeal «Moldova» din Iași, secția de la Tescani a Muzeului Național «George Enescu»”, a enumerat ministrul.
Raluca Turcan a explicat că acest proiect face parte dintr-un efort financiar mai larg de aproape 900 de milioane de euro, care va fi dedicat reabilitării și punerii în valoare a celor mai importante clădiri-monument istoric și săli de spectacole din subordinea Ministerului Culturii.
Prin acest proiect, se urmărește nu doar salvarea unor elemente esențiale ale patrimoniului românesc, dar și crearea unui acces mai larg al publicului la cultură.
„Acest proiect este parte dintr-un efort financiar de aproape 900 milioane de euro net destinat reabilitării și punerii în valoare a celor mai importante clădiri-monument istoric și săli de spectacole aflate în subordinea Ministerului Culturii”, a spus Turcan, subliniind importanța acestor investiții.