Tranzacție de impact. Frații Pavăl, „regii investițiilor”, achiziționează un complex hotelier legendar din Elveția

Tranzacție de impact. Frații Pavăl, „regii investițiilor”, achiziționează un complex hotelier legendar din Elveția
📅 2024-09-16

După succesul răsunător cu Grand Hotel Gardone din Italia, frații Pavăl continuă expansiunea internațională cu o achiziție spectaculoasă în Elveția.

Waldhaus Flims Wellness Resort

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, renumiți pentru succesul afacerii lor Dedeman, au realizat o nouă tranzacție majoră în turism, achiziționând prestigiosul Waldhaus Flims Wellness Resort din Elveția, alături de partenerii lor de la Apex Alliance, potrivit Click.

Acest complex hotelier de cinci stele, cu o istorie ce se întinde pe mai bine de 150 de ani, este acum parte din portofoliul Pavăl Holding.

Waldhaus Flims: renovarea iconicului resort elvețian, un nou capitol din 2025

Waldhaus Flims Wellness Resort, situat în inima munților Flims/Laax, este unul dintre cele mai grandioase hoteluri și spa-uri din Elveția. Cu o construcție care datează din 1877, emblematicul complex va beneficia de o renovare atentă, menținându-și totodată farmecul istoric, dau asigurări noii proprietari.

Suntem extrem de mândri de această achiziție și angajați să păstrăm caracterul unic al Waldhaus Flims, în timp ce aducem îmbunătățiri care vor oferi o experiență de neuitat oaspeților noștri”, a declarat Dragoș Pavăl.

Frații Adrian și Dragoș Pavăl Foto Arhiva Adevărul

Complexul va fi redeschis în 2025, după ce va fi supus unor modernizări extinse, inclusiv îmbunătățiri ale infrastructurii și sistemelor tehnice. Format din patru clădiri interconectate, Waldhaus dispune de aproape 150 de camere și se remarcă prin arhitectura sa Belle Époque.

De asemenea, complexul include șase restaurante și baruri. Ultima renovare completă a avut loc în 2016. Fostul proprietar, compania americană de investiții Z Capital Partners, a închis complexul în vara anului trecut din motive de nerentabilitate, cauzate în principal de creșterea costurilor cu energia.

Apex Alliance își extinde portofoliul la 17 hoteluri în întreaga Europă, incluzând branduri internaționale precum Hilton și Marriott. Până în primul trimestru al anului 2025, vor fi adăugate două noi hoteluri în Veneția (Italia) și Tallinn (Estonia).

De la Einstein la Orson Welles - personalități legendare care s-au cazat la Waldhaus 

Waldhaus Flims Wellness Resort, cu istoria sa îndelungată și prestigioasa locație în Alpii elvețieni, a fost un loc de cazare preferat pentru multe personalități notabile de-a lungul timpului, printre care scriitorul rus Boris Pasternak, câștigător al Premiului Nobel pentru Literatură, cunoscut pentru romanul său „Doctor Jivago”, celebrul fizician și teoretician al relativității, Albert Einstein, compozitorul austriac și dirijorul Gustav Mahler, cunoscut pentru simfoniile sale magnifice. 

De asemenea, printre oaspeții de marcă ai legendarului hotel s-au numărat și celebrul regizor și actor american Orson Welles, dar și Regele Leopold al II-lea al Belgiei, cunoscut pentru influența sa în perioada de expansiune colonială.

Aceste vizite de către personalități celebre au contribuit la reputația Waldhaus Flims ca destinație de lux și loc de întâlnire pentru elitele internaționale, sporind atracția și statutul său în rândul stațiunilor de top din Elveția.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa vizitati stirea originala.
📈 ROBOTFX MetaTrader Expert Advisors and Indicators to maximize profits and minimize the risks

Ultimele stiri adevarul

Ultimele gadgeturi electronice si telefoane mobile

Aici gasesti ultimele descoperiri tehnologice si cele mai noi gadgeturi smart, precum si cele mai performante telefoane mobile, tablete, laptopuri..